7/10/21

Posted by Μανόλης Κωνσταντάκης Tid Tripper On 7.10.21


Πολλοί και πολλές τα τελευταία χρόνια έμαθαν, ή επέτρεψαν να τους "μάθουν" για τη βόλεψη και την ευκολία τους, σε διαδικτυακές εφαρμογές τύπου e food, e shop, e banking, e learning, e skoupizokwlo κλπ.
Έγιναν νωθροί, καλομαθημένοι, με κώλο πέντε στρέμματα και μαλακή κοιλάρα, έχοντας περισσότερο χρόνο να "παράγουν" δηλαδή να παίρνουν τα ψίχουλα που οι "φιλάνθρωπες" εργοδοσίες, δίνουν για ελεημοσύνη ή χαρτζιλίκι και το ονομάζουν μισθό.
Κι όλες αυτές οι εφαρμογές, από τις οποίες κάποιοι θησαυρίζουν κι αμέτρητοι βολεύονται, απασχολούν χιλιάδες κωπηλάτες στις γαλέρες τους. Ανθρώπους κακοπληρωμένους, πολλές φορές ανασφάλιστους, χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας και συχνά, με την υποχρέωση να δουλεύουν με δικό τους μηχανάκι.
Ανακαλύψαμε λοιπόν ξαφνικά ότι οι αρκούδες χέζουν στο δάσος;
Υποκρισία περισσή του βολέματος.
Θα μου πείτε, εσύ ρε μεγάλε δεν χρησιμοποιείς τέτοιες εφαρμογές;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
Ίσως γι αυτό ακόμα έχω σφιχτή κοιλιά και μικρό κώλο.
Παραγγέλνω φαΐ από τα μαγαζιά της περιοχής μου, αφού πρώτα πριν διαλέξω κάποιο, έχω μιλήσει στο δρόμο με κάποιον από τους διανομείς που δουλεύουν σ αυτό, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Από γαλέρες, δεν παραγγέλνω, μακάρι και παπάδες να φτιάχνουν και να τα δίνουν πάμφθηνα.
Σούσια δεν τρώω, γιατί μπερδεύονται στα μούσια.
Απεγκαταστήστε λοιπόν εφαρμογές τύπου e-kolosfoungki και e-food.
Εκτός κι αν συνηθίσατε τις γαλέρες και δεν σας τρομάζουν ούτε σας απωθούν.
Τότε, αγκαλιάστε το Τέρας, όλα καλά.
Μόνο για ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη μην πείτε λέξη πια.


Μανόλης Κωνσταντάκης Tid Tripper



0 Kommentare:

Δημοσίευση σχολίου