27/9/20

Posted by Μανόλης Κωνσταντάκης Tid Tripper On 27.9.20


 

Ως καπνιστής και μάλιστα σκληροπυρηνικός (δυστυχώς), γνωρίζω πολύ καλά τους κινδύνους από τον εθισμό μου αυτό. Κίνδυνοι για την ζωή την ίδια, την ποιότητα της κλπ. Καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, καρκίνοι, Χ.Α.Π. και πολλά άλλα. Δεν θα μιλήσω γι αυτούς όμως, είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους.
Με απασχόλησε ή μάλλον με εκνεύρισε η είδηση σχετικά με ένα μαραφέτι γνωστής πολυεθνικής, το IQOS, το οποίο υποτίθεται είναι λιγότερο επικίνδυνο από το συμβατικό τσιγάρο, τα πούρα και τον καπνό πίπας διότι θερμαίνει λέει τον καπνό και δεν τον καίει. Αυτά τα λέει ο ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής, ο οποίος είναι και Έλληνας.
Άντε και είναι έτσι που πολύ αμφιβάλλω. Η πολυεθνική αυτό που θέλει, όπως κάθε πολυεθνική, είναι να αυξήσει τα κέρδη της. Χέστηκε για τη δημόσια υγεία, για μένα και για σας.
Πού θέλω να καταλήξω;
Άντε και είναι έτσι όπως υποστηρίζει η εταιρεία. Αρκετοί από σας που καπνίζετε, πιθανώς να έχετε ήδη στραφεί στο μαραφέτι που θερμαίνει τον καπνό ή έστω έχετε δοκιμάσει.
Δοκίμασα κι εγώ έτσι για το γαμώτο. Από περιέργεια.
Λοιπόν καλύτερα να κάπνιζα τις κάλτσες μου μετά από μιά βδομάδα φορεμένες και αποξηραμένες στον ήλιο. Από γεύση και άρωμα, σκατά δηλαδή. Άρα θα συνεχίσω να αγοράζω τον θάνατο μου παραδοσιακά. Να πάω τουλάχιστον ευχαριστημένος. Αν καταφέρουν και φτιάξουν προϊόν με γεύση της προκοπής και άρωμα ακίνδυνο ή λιγότερο βλαβερό, θα το σκεφτώ. Μέχρι τότε, ας μή μας λένε πίπες, ούτε να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Στρίβω τσιγάρο κι ανάβω....

Σημ.: Ναι, εννοείται ότι το καλύτερο είναι να μην καπνίζουμε, όλοι οι καπνιστές το ξέρουμε. Για εθισμό μιλάμε.

Μ.Κ.

0 Kommentare:

Δημοσίευση σχολίου